Här avslöjas hemligheten med hur man Startar Upp och Driver ett framgångsrikt företag i Servicebranschen!

 

· Hög efterfrågan på denna service

· Du kan börja från ett extra rum hemma

· Jobbet är varierande

· Du får veta var du hittar professionell utrustning

 

Upptäck hur även DU äntligen kan göra den karriär du alltid drömt om! Nu har du tillfälle att öppna din egen Telefonsvarar Service!

Detta är en service med hög efterfrågan på, och den bara ökar! Du kan börja den här verksamheten på det bekvämast tänkbara sätt, sittande i dina egna tofflor i ett hörn i vardagsrummet, för att successivt expandera verksamheten till ett storföretag med många anställda. Här får du möjlighet till att finna ett varierande och mycket stimulerande jobb med DIN EGEN TELEFONSVARAR SERVICE!

PR-publishing kan nu med stolthet presentera eboken:

Din Egen Telefonsvarar Service

 

Min vän,

Tänk dig om du hade möjlighet att låta dina innersta drömmar bli verklighet. Om du såg en stjärna falla och började önska dig en framtid som egen företagare. Tänk om du också önskade sådana framtidsutsikter som att ditt företag bara växer och växer, och en dag är du direktör för ett väl ansett serviceföretag.

Då ska jag avslöja något för dig! Sätt igång och förverkliga dina drömmar. Du har inte tid med några vaknätter för att sysslolöst titta på stjärnor, om drömmen ska bli sann, här får du istället ett tillfälle att komma över eboken som avslöjar allt du behöver veta för att komma igång, från just ingenting, till ett framgångsrikt serviceföretag.

Nu, när du har formulerat din önskan, låt den då gå i uppfyllelse, och det kan bara du göra! Så här gör du:

Organisera dig noga, bestäm dig för hur mycket pengar det krävs för dig, att känna dig angenämt förmögen, och sedan sträck dig efter det genom din egen telefonsvarar service.

I allra första början kan du pröva med vanliga knapptelefoner som har AXE-växel, men vartefter verksamheten sväller kan du behöva en mer professionell utrustning.

Många börjar med ett utrymme på 20 - 30 kvadratmeter, och när sedan företaget växer, öppnar de en andra lokal med plats för 3 eller fler telefonväxlar. Undersökningar har funnit att du behöver i medeltal 85 kunder per telefonväxel för att få minimumvinst, efter omkostnader.

Vilka är dina kunder?

Så gott som vem som helst med visitkort kommer att vara bra presumtiva kunder för dina tjänster. Människor som jobbar borta från sina hem är mycket bra prospekt, speciellt de som har ett litet företag vid sidan om sitt vanliga arbete.

Varenda försäljare är ett prospekt. Folk som jobbar 24 timmar på ”pass” basis, reparationsservice företag som rörmokare, elektriker, låssmeder, bilmekaniker…

Det finns andra sorters tjänster som också kommer att vara intresserade, såsom bärgningsbilar, inspektörer av alla slag och klagomålsavdelningar på så gott som vartenda företag i trakten. Och glöm för all del inte alla läkare, tandläkare och andra yrkesgrupper.

Många börjar sin bana med service endast för periodiskt återkommande användare. Dessa människor ser till att göra det känt, att om de inte kan bli nådda efter ett visst antal signaler så kopplas de till telefonsvararservicen.

Telefonsvarar servicen, som i det här fallet bara är en hemmafru, svarar på sin hemtelefon, tar emot meddelandet och antingen vidarebefordrar samtalet till sin uppdragsgivare eller håller meddelandet tills uppdragsgivaren ringer upp och kollar om det kommit in något. Mycket enkelt, mycket lätt och mycket vinstbringande.

Vanligtvis med en sådan lågbudgetverksamhet med 15 - 20 kunder, så är det nödvändigt att installera en telefon med flera linjer. Då är AXE- telefonen ett utmärkt alternativ. Men när du väl har 35 - 50 kunder så är det dags att expandera till en mer kommersiell verksamhet, komplett med riktig telefonväxel och anställda operatörer.

I eboken ”Din egen Telefonsvarar Service” kommer du att hitta:

• Vilka priser som är vanliga

• Olika sorters telefonsvararuppdrag

• Andra sorters tjänster som ger inkomst

Ditt kontor

När du bestämmer dig för att hyra ett kontor, komplett med leasad telefonväxel, så är det viktigt att komma så nära du kan till telefonbolagets växlingsstation. Det är på grund av de milkostnader du har för telefonledningarna.

Kom ihåg att varje växlingsstation har prefixer begränsade till kunder inom en viss radie inom stationen.

Här får du viktig information om allt du behöver veta för att sätta upp ett professionellt kontor med riktiga telefonväxlar för 40 000 kronor, som du kan leasa för en månadskostnad. Allt du behöver veta för att gå vidare när du har tillräcklig kundtillströmning.

Nu räcker det inte längre med ett hörn i vardagsrummet!

Du får till exempel veta:

Vad prefixer är, och vilken lokalisering ditt telefonkontor bör ha

Förslag på byggnader där du kan tänkas ha ditt telefonkontor

Detaljerad beskrivning av kontorets interiör, såsom ytor med mera

Råd om golvets kvalitet på ditt kontor, så att det håller för telefonväxelns tyngd

Tips om färgval på väggar, mattor, tavlor etc.

När man har mycket att tänka på i samband med ”den stora expansionen” till ett professionellt kontor är det skönt med stöd för minnet om alla olika saker som ska ombesörjas, då är det värdefullt att kunna ha den här eboken, kopiera några anteckningar och skriva ut.

Som till exempel:

”Leta efter bättre begagnade kontorsmöbler och köp eller leasa bara det som är absolut nödvändigt. En miniräknare och en billig gammal begagnad dator för ordbehandling, duger bra tills du fått företaget att gå med någorlunda vinst.”

Själva telefonväxeln

Den traditionella telefonväxeln är känd som modell 557 eller TAS-100. Den växeln kan ta hand om 100 inkommande sekreterarlinjer och 15 huvudlinjer. Med den här växeln har du kapaciteten att ta emot inkommande samtal och göra utgående samtal på samma gång.

Dina leasingbetalningar till telefonbolaget för utrustningen, inkluderar all skötsel, så närhelst du har problem eller något inte fungerar som det ska, för att passa dina behov, behöver du bara ringa till telefonbolaget efter en reparatör.

Eboken ”Din Egen Telefonsvarar Service” ger dig vägledningar på många olika sätt, såsom:

• Hur du hanterar växelns kapacitet - hur många telefonlinjer du bör aktivera per kund

• Skötsel av utrustning - hur du på smidigaste sätt får en fungerande utrustning

• Extrautrustning på din telefonväxel - sekretessknapp som hindrar tjyvlyssning, eller positionsdelarknapp för två head -set

Inkommande meddelanden

Här får du en praktisk genomgång av rutiner som fungerar i ett professionellt telefonsvararföretag.

Du får lära dig rutiner för hur man tar emot meddelanden

Rutiner för hur dessa meddelanden antecknas och skickas vidare

Rutiner för hur man ger kunden bästa service

Hur man dokumenterar meddelanden

Praxis för arkivering av meddelanden under en viss tid

Och diverse praktiska lösningar

Du får också tips om hur du kan få tag på mängder av billiga anteckningsblock bland annat, liksom hur många pennor som går åt, samt rutiner för att hålla reda på kundinformation.

Hur du ger effektiv service till dina kunder

Effektivitet är namnet på vägen som leder till vinst i varje småföretag, så när du börjar med en telefonväxel, se då till att du har den där positionsdelarknappen och att du balanserar växeln - hälften av operatörerna på ena sidan och den andra hälften på den andra sidan.

Sedan är det bara att köra för fullt!

Dessutom får du lära dig om effektiv fakturering och hur du skriver kontrakt med kunderna

Du får veta hur du gör när ett kontrakt med en kund ska sägas upp och hur du ska täcka diverse omkopplingskostnader

Baspriser, och att höja det arbetande kapitalet är viktiga ingredienser som täcks här

Du lär dig att teckna diverse försäkringar, bland annat en om misstag & försumlighet, som kan vara viktig att ha

Dina operatörer

För en stor och väl fungerande verksamhet så behöver ditt företag vara igång dygnet runt. Och då behöver du ha anställd personal!

Eboken ”Din Egen Telefonsvarar Service” täcker även den personalpolitik du bör ha:

• Hur många operatörer du minst behöver för att det ska fungera

• Olika jobberbjudanden du kan ha för att få duktigt folk

• Rutiner för hur du ska lära upp oerfarna människor

• De viktigaste kvalifikationerna att leta efter hos en telefonist

• Viktiga regler för operatörernas kundbemötanden

• Hur man undviker irritationer

• Och mycket mer

Nu, när du kommit så här lång så gäller det bara att sälja in verksamheten!

I eboken ”Din Egen Telefonsvarar Service” får du råd och vägledning om hur du på ett mycket lyckat sätt säljer in ditt företag om du bara följer de råden.

På den här nivån bör du lägga extra uppmärksamhet på just försäljningen, och ta hjälp av mer erfarna försäljare om nödvändigt. Men observera, att då har du vandrat hela vägen från ett hörn i ditt vardagsrum och ända till ett stort ”småföretag”, med flera anställda operatörer som jobbar dygnet runt.

Den här eboken ger dig möjlighet att förverkliga de allra högsta önskningar du kan ha. Det är därför den guidar dig från ditt vardagsrum, en hastig blick mot stjärnorna, och sedan vidare till en arbetande verklighet;

Din egen telefonsvararservice!

För bara 140 kronor får du allt detta. Om det kan vara värt för dig att pröva på, avgörs bara av din egen intensiva önskan!

Klicka på den här länken för att köpa eboken NU!

 

Om du har tillfälle eller inte har tillfälle att genomföra de här idéerna som finns i eboken ”Din Egen Telefonsvarar Service” är egentligen oväsentligt! Du kan skapa all den tid och verklighet du behöver genom att helt enkelt bara sätta igång!

Med vänlig hälsning

Kom ihåg;

Detta är en service med hög efterfrågan på, och den bara ökar! Du kan börja den här verksamheten på det bekvämast tänkbara sätt, sittande i dina egna tofflor i ett hörn i vardagsrummet, för att successivt expandera verksamheten till ett storföretag med många anställda. Här får du möjlighet till att finna ett varierande och mycket stimulerande jobb med DIN EGEN TELEFONSVARAR SERVICE!

140 kronor

Så gott som vem som helst med visitkort kommer att vara bra presumtiva kunder för dina tjänster. Människor som jobbar borta från sina hem är mycket bra prospekt, speciellt de som har ett litet företag vid sidan om sitt vanliga arbete.

Varenda försäljare är ett prospekt. Folk som jobbar 24 timmar på ”pass” basis, reparationsservice företag som rörmokare, elektriker, låssmeder, bilmekaniker…

Det finns andra sorters tjänster som också kommer att vara intresserade, såsom bärgningsbilar, inspektörer av alla slag och klagomålsavdelningar på så gott som vartenda företag i trakten. Och glöm för all del inte alla läkare, tandläkare och andra yrkesgrupper.

Klicka på den här länken för att köpa eboken NU!

 

140 kronor

I eboken ”Din egen Telefonsvarar Service” kommer du att hitta:

• Vilka priser som är vanliga

• Olika sorters telefonsvararuppdrag

• Andra sorters tjänster som ger inkomst

Köp eboken ”Din Egen Telefonsvarar Service” NU!

140 kronor

Klicka på den här länken för att köpa eboken NU!

 


Hos PR-publishing hittar du eböcker om motivation , och om du intresserar dig för att starta eget, så har du ett antal böcker om det ämnet också, liksom i marknadsföring, så du tjänar på att gå över dit och titta.

PR-PUBLISHING
pr-publishing@hotmail.com

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR