Artikel om Kapital

Nio saker som är viktigare än kapital

En artikel av Jim Rohn

 

vad du än startar för en verksamhet eller företag, antingen det är på heltid eller på deltid, så känner vi alla till värdet av att ha massor av kapital (pengar). Men jag slår vad om att båda känner vi till, eller åtminstone hört talas om folk som har startat utan kapital och skapat sig en förmögenhet. Hur?, frågar du kanske.

Tja, jag tror att det åtminstone finns vissa saker som är mer värdefulla än kapital, som kan leda till din framgång i entreprenörskap. Här ska du få listan.

Artikel om Kapital-bild1 1. Tid

Tid är mer värdefullt än kapital. Den tid du har satt upp för dig får inte slösas bort, inte ges bort. Den tid du har lagt ner på att sätta ihop ett företag som ska ge värde på marknaden med hoppet om att gå med vinst. Här har vi tiden som kapital.

Hur värdefull är tiden? Tid som investeras rätt är en förmögenhet. Tid som slösas kan vara förödande. Investerad tid kan göra mirakel, så du investerar tid.

Artikel om Kapital-bild2 2. Desperation

Jag har en vän, Lydia, vars första stora investering i sin verksamhet var desperation. Hon sade, ”Mina barn är hungriga, jag måste få det här att fungera, om det här inte fungerar, vad ska jag göra”? Så hon investerade $1 i sin verksamhet för att sälja en produkt hon trodde på. $1 var den summa det kostade att köpa några flygblad så att hon skulle kunna göra en förskottsförsäljning, ta betalt och sedan köpa produkten till grossistpris och sedan leverera den tillbaka till kunden.

Min vän Bill Bailey for till Chicago som tonåring, efter att han slutat gymnasiet. Och det första jobbet han fick var som nattportier. Någon sade, ”Bill, varför nöjer du dig med ett jobb som nattportier”? Han svarade ”undernäring”. Du jobbar med vad du än kan få när du blir hungrig. Du går till jobbet någonstans - nattportier, det spelar ingen roll vad det är. Åratal senare är nu Bill mottagare av the Horatio Alger Award, rik och mäktig och är ett av de stora exemplen av den livsstil som jag känner. Men hans första jobb - nattportier. Desperation kan vara ett kraftfullt motiv. När du säger - jag måste.

Artikel om Kapital-bild3 3. Beslutsamhet

Beslutsamheten ger dig vilja. För det första sade Lydia ”Jag måste hitta en kund”. Desperation. För det andra sade hon ”Jag kommer att hitta någon innan dagen är slut” Och helt säkert hittade hon en. Hon sade, ”Om det fungerar en gång så kan det fungera en gång till”. Men då sade nästa person nej. Vad måste du då investera i?

Artikel om Kapital-bild4 4. Kurage

Kurage är mer värdefullt än kapital. Om du bara har $1 och massor av kurage så säger jag dig, så har du framtiden för dig. Kurage trots omständigheterna. Människor kan göra de mest fantastiska saker, oavsett vad som händer. Har vi inte hört berättelserna? Några berättades nyligen från Kosovo som är något av det mest klassiska, otroliga historier om att vara nere på botten av helvetet och slutligen klarat upp det. Det är människor. Du kan inte vingklippa människor. Kurage trots, inte på grund av, men trots. När nu Lydia hade gjort 3 eller 4 försäljningar och kommit igång är det detta som nu tar över.

Artikel om Kapital-bild5 5. Ambition

”Oj, oj, jag kan sälja 3, då kan jag sälja 33. Om jag kan sälja 33, då kan jag sälja 103”. OJ, oj. Lydia är nu upptagen med sina framtidsdrömmar.

Artikel om Kapital-bild6 6. Tro

Nu börjar hon tro på att hon har en bra produkt. Det här är förmodligen ett bra bolag. Och sedan börjar hon tro på sig själv. Lydia, ensamstående mor med 2 barn, inget jobb. ”Herregud, jag kommer att få det att funka”! Hennes självförtroende börjar växa. Sådana här investeringar går inte att matcha. Pengar kan inte tävla med dem. Tänk om du hade en miljon dollar och ingen tro? Du skulle vara fattig. Du skulle inte vara rik. Här är nästa grej, anledningen till att hon är miljonär idag.

Artikel om Kapital-bild7 7. Påhittighet

Att sätta hjärnan i arbete. Förmodligen ända till nu så har du satt 1/10 av hjärnan i arbete. Men om du lade till de övriga 9/10? Du kan inte ana vad som kommer att hända. Människor kan komma på de mest fantastiska saker att göra. Påhittighet. Vad är påhittigheten värd? En förmögenhet. Den är mer värdefull än pengar. Allt du behöver är$1 och en massa påhittighet. Att räkna ut hur det ska fungera, det ska fungera, det ska fungera.

Artikel om Kapital-bild8 8. Hjärta och själ

Vad är substitutet för hjärta och själ? Det är inte pengar. Med pengar kan du inte köpa hjärta och själ. Hjärta och själ är mer värdefullt än en miljon dollar. En miljon dollar utan hjärta och själ, då har du inget liv. Då är du ineffektiv. Men, hjärta och själ är som osynlig magi som berör folk, berör folk att köpa, berör folk att fatta beslut, berör folk att handla, berör folk att svara.

Artikel om Kapital-bild9 9. Personlighet

Du måste helt enkelt skärpa till din personlighet. Du har massor av personlighet. Utveckla den bara till där den är effektiv varje dag, den är effektiv oavsett vem du talar med - antingen det är ett barn eller det är en affärsbekant - antingen det är en rik person eller det är en fattig person. En unik personlighet går hem överallt. En av mina mentorer, Bill Bailey, lärde mig, ”Du måste lära dig att ha det så bekvämt, Mr Rohn, antingen det är i ett litet skjul i Kentucky, ta en öl och se på fighten med Winfred, min gamle vän eller i en Georgiansk herrgård i Washington DC, som senatorns gäst”. Rör dig med lätthet, antingen det är tillsammans med de rika eller tillsammans med de fattiga. Och det ska inte spela någon roll för dig vem som är rik eller vem som är fattig. En chans att ha en unik relation med vem som helst. Det är den sortens personlighet som är bekväm. Det är den sortens personlighet som aldrig tappar form.

Och slutligen, vi får inte glömma karisma och förfining. Karisma med ett drag av ödmjukhet. Hela denna lista är mer värdefull än pengar. Med en dollar och listan jag just gett dig, och världen är din. Den tillhör dig, vilken del av den du än önskar, vilken utveckling du än önskar för ditt liv. Jag har gett dig hemligheten. Kapitalet. Den sorts kapital som är mer värdefull än pengar och som kan försäkra din framtid och lycka. Kom ihåg att du inte saknar resurser.

För din framgång, Jim Rohn

Artikel om Kapital-bild10

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Kapital.