Artikel om Rädsla

 

Hur man kommer över rädslor

Om du verkligen vill göra något

så hittar du alltid ett sätt.

Men om du inte vill göra det

så hittar du alltid en ursäkt.

Artikel om Rädsla-bild1 Det enklaste sättet att bekämpa rädsla är genom att inte använda ursäkter. Istället behöver du leta efter positiva framtoningar för att uppnå ditt mål. Om du vill starta företag, förbered dig genom att ta reda på hur det kan gå till. Gå kurser, läs olika tidningar som innehåller affärsmöjligheter. Samla ihop idéer och gör lite efterforskningar innan du hoppar på något. Du kan säkert hitta en ledig stund att förkovra dig på då och då.

Om du har möjlighet, börja umgås med folk som redan har en rörelse. Om du är rädd för att träffa nya vänner, gå på lokala affärsrelaterade seminarier i din kommun. Bli observant på de TV-program som handlar om egen företagsamhet. Till slut hittar du folk att ansluta dig till, som känner andra och du kommer att ta del i ett nytt sällskap, de som motiverar!

Artikel om Rädsla-bild2 Rädsla är alltid din fiende. Se det på det här sättet: om du aldrig försöker så vinner rädslan med 100 %, men om du faktiskt försöker så har rädslan bara en vinstchans på 50 %. Om du behöver någonstans att bo och har bara en hundralapp kvar, skulle du tillåta rädslan vinna och göra dig hemlös? Nej, de flesta av oss skulle få tag på ett jobb, låna pengar eller gå till socialen för att få tak över huvudet.

Rädslan är roten till misslyckande, depression och livslånga problem. Ska du låta rädslan ruinera ditt liv?

Artikel om Rädsla-bild3 Rädslan kommer också att orsaka att du förlorar på många andra saker här i livet. Om du är rädd att chefen på jobbet ska ge dig sparken - det kommer att förfölja dig dag ut och dag in och till sist kommer det att nöta ut dig så pass att du börjar göra misstag på jobbet. Du blir också deprimerad och bygga upp ovilja som kanske aldrig skulle ha funnits där annars.

Att ta tag i rädslan, ta tjuren vid hornen, är det bästa sättet att bekämpa den. Om du tror att chefen kommer att ge dig sparken, gå bort och fråga honom. Det krävs kurage, men är det inte bättre än att gå igenom månader av ångestfylld tortyr? Om du är så rädd att du inte törs fråga honom för du tror att det kommer att trigga honom att säga ”ja” när han kanske över huvud taget inte tänkt i de termerna.

Artikel om Rädsla-bild4 Tro mig, att fråga chefen om han tänker ge dig sparken leder inte till att du hamnar i någon annan position än vad du är i nu. Det har faktiskt motsatt effekt. Chefen kommer mest troligen att respektera dig för din öppenhet och förmåga att ”ta tjuren vid hornen”

Håller rädslan dig borta från många saker? Är du rädd för att konfrontera folk och tala om vad du verkligen känner? Har du ett leende ansikte och talar om dem bakom deras ryggar? Vad är det som är så svårt med att vara sanningsenlig? Skulle det inte lösa många problem att göra sig av med rädslan?

Artikel om Rädsla-bild5 Att klaga är också ett agerande som känslomässigt dränerar dig och går hand i hand med rädsla. Rädsla är vanligtvis roten till klagomål.

Folk vill inte erkänna sin rädsla så de klagar för att släppa loss lite spänningar. Det är ett tokigt ”gå som katten runt het gröt” -spel! Istället bör man bygga klagomål för att lösa problemet.

Artikel om Rädsla-bild6 Det här var ett avsnitt ur eboken VINNANDE ATTITYD som, förutom att den handlar om hur man bygger upp en vinnande attityd i allra största allmänhet, också visar på olika vägar att få ut det man vill av livet och hur man förbättrar sitt minne.

Det är alltid bra att komplettera sin virtuella bokhylla med olika eböcker om motivation av den anledningen att den eboken man redan har i ämnet till sist blir slentrian, hur bra den än är.

Artikel om Rädsla-bild7 Genom att läsa en annan bok om samma ämne, men vinklad på ett annat sätt, kan man öka uppmärksamheten på sin attityd till livet igen och se det med nya ögon.

MAN SKA ALLTID VARA UPPMÄRKSAM PÅ SINA TANKAR, så att man inte umgås med övervägande negativa tankar, för det leder bakåt.

Vi vill ju framåt!

Klicka på nedanstående länk!

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Rädsla.