Artikel om pengar till företag

Hur du skaffar pengar att starta företag

Artikel om pengar till företag-bild1 Uppgiften att få fram pengar till ett företag är inte så svårt som många verkar tycka. det är speciellt sant när du har en idé som kan gör dig och de som backar upp dig, rika. Det finns mer pengar tillgängliga för nya företagssatsningar än det finns bra affärsidéer.

En väldigt viktig regel att lära sig i det här spelet: Närhelst du vill ha tag på pengar så bör ditt första drag vara att sätta ihop ett lämpligt prospekt.

Artikel om pengar till företag-bild2 Det prospektet bör innehålla en meritförteckning, din utbildning, erfarenheter och andra personliga kvaliteter som kan räknas dig som tillgång för att kunna bli framgångsrik.

Det är också en bra idé att lista de lån du tidigare har haft, vad de var till för och hur du har kunnat betala dem tillbaka.

Artikel om pengar till företag-bild3 Du behöver förklara i detalj hur pengarna ska användas. Om det är för ett existerande företag så behöver du visa bokföring för de senaste sex månaderna, och en plan som visar hur ett kapitaltillskott kommer att öka vinsterna.

Om det är ett nytt företag, behöver du visa din föreslagna affärsplan, din marknadsundersökning och projekterade kostnader, såväl som uppskattade inkomstsiffror, med en summering för varje år under minst en treårs period.

Artikel om pengar till företag-bild4 Det blir till fördel för dig att uppskatta kostnaderna som höga och inkomsterna som låga. Det gör det möjligt för dig att rida igenom de extrema svängningarna som kan bli i varje företag. Du bör också beskriva vad som gör ditt företag unikt - hur det skiljer sig från dina konkurrenters och tillfällen till expansion eller sekundära produkter.

Ditt prospekt måste exakt tala om vad du erbjuder investeraren mot att du får använda hans pengar. Han vill veta vilken ränta du vill betala, och om du betalar av per månad, kvartal eller på årsbasis. Erbjuder du en procentsats på vinsten? En procentsats på företaget? Deltagande på företagets styrelsemöten?

Artikel om pengar till företag-bild5 En investerare använder sina pengar för att tjäna mer pengar. Han vill tjäna så mycket han kan, oavsett om det är på kort eller lång sikt.

För att attrahera honom, intressera honom, och övertala honom att ”lägga upp” pengarna du behöver, så måste du, inte bara erbjuda honom en möjlighet till stora vinster, utan du måste uttryckligen förklara det i detalj, och vidare, backa upp din förfrågan med bevis från din marknadsundersökning.

Artikel om pengar till företag-bild6 Riskkapitalister är vana vid förslag som innebär hög risk, dock vill de minimera risken så mycket som möjligt. Därför bör ditt förslag innehålla en lista på ditt företags- och dina personliga tillgångar och med dokumentation - vanligtvis på skatteåterbäring för de senaste tre åren eller mer.

Din presumtive investerare kanske inte vet något om ditt företag, men om han vill veta, behöver han bara ta upp sin telefon och få veta allt som behöver vetas inom 24 timmar.

Artikel om pengar till företag-bild7 Poängen här är, försök aldrig dra en investerare vid näsan. Var ärlig mot honom. Lägg alla fakta på bordet för honom. I de flesta fall, om du har en bra idé och gjort din hemläxa och är väl förberedd, så kan en intresserad investerare förstå din position och erbjuda mer hjälp än vad du vågat be om.

När du har ditt prospekt klart, bör du veta hur mycket pengar du vill ha, exakt hur det kommer att användas, och hur du tänker återbetala det, då är du klar att börja leta efter investerare.

Artikel om pengar till företag-bild8 ETT ANNAT SÄTT är att ta hjälp av en finanskonsult för att få fram pengar. Det finns många bra finanskonsulter som kan göra ett fantastiskt jobb och du har dina pengar lättare än om du inte tar hjälp av någon finanskonsult.

ETT TREDJE SÄTT, som är det absolut bästa. Bli finanskonsult själv och tjäna pengar på det. Du kan kombinera det med andra jobb. Till exempel, om du säljer kapitalvaror, så kan du erbjuda finansiering av dem.

Artikel om pengar till företag-bild9 Du kan också hjälpa folk med sina skulder, genom att bli Kredit & Skuldrådgivare. Skaffa bara inte lån till folk som ber dig om hjälp med att sanera sin pressade ekonomi!

De båda eböckerna FINANSKONSULT och KREDIT & SKULDRÅDGIVNING är en utmärkt kombination, och jag säljer dem från min webbplats.

Kolla gärna in dem!

PENGAR TILL FÖRETAG

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om pengar till företag.