Artikel om artiklar

Hur du skriver artiklar

Artikel om artiklar-bild1 Låt läsarna veta vad du har på gång åt dem, i ljuset av det första stycket i en artikel. Det finns två sorters artiklar; De som täcker det huvudsakliga innehållet och kan publiceras när som helst, och pågående evenemang.

Det bästa stället att börja med dessa sorters artiklar är lokaltidningen med ett mål om att samtidigt publicera i många andra media.

Artikel om artiklar-bild2 För att det ska accepteras av redaktören så måste det finnas med en lokal knorr med personligt intresse för läsarna. Det ovanliga och udda med folk och deras kall, och som ger läsaren ett avsteg från den dagliga rutinen, är de bästa och mest säljande artiklarna att skriva om.

Det inkluderar äventyr, mysterier, mord, pengar, olyckor, upptäckter, ekonomi, historia, sjukdomar, fängelse, svartsjuka, besatthet, kvacksalveri, kamp, skatter, etc.

Artikel om artiklar-bild3 Du måste dra uppmärksamhet från de första orden när du skriver specialartiklar för en lokaltidning. Den ska vara som en novell som bygger upp en klimax och som knyter ihop säcken mot slutet.

För att en artikel till en veckotidning ska sälja så är ”handling” i början och slutet ett måste, medan mitten ska tillägnas förklaringar med ett antal viktiga händelser för att hålla handlingen levande.

Artikel om artiklar-bild4 Skriv flytande på ett sådant sätt att det griper tag i läsaren och håller uppe hans intresse att läsa vidare, för att se vad som händer här näst.

När det är möjligt att göra det utan att tumma på sanningen, kan du hitta på lite att lägga till historien för att göra den mer levande och intressant. Lägg till lite fotografier om möjligt, eftersom bilder ofta betyder skillnaden mot att bli godkänd eller få avslag.

Artikel om artiklar-bild5 Du tjänar på att skaffa en bra kamera så att du kan ta foton som passar till artikeln.

När du lämnar in artikeln, sätt ditt namn, adress och telefonnummer uppe i vänstra hörnet på första sidan, och det totala antalet ord som artikeln innehåller uppe i högra hörnet.

Artikel om artiklar-bild6 Om du lämnar in artikeln till en dagstidning så behöver du ingen rubrik, eftersom redaktören ofta vill bestämma den efter en genomläsning.

Lämna gott om utrymme i toppen av sidorna. Använd dubbla radavstånd och breda marginaler så det finns gott om utrymme att redigera på.

Artikel om artiklar-bild7 Numrera sidorna på toppen, förslagsvis på höger sida. Skriv bara på ena sidan av varje papper. Ha med ett svarskuvert med ditt namn och din adress ifyllt och med frimärke på. Gör layouten sådan att ditt namn framträder med artikeln så att du blir erkänd som skriftställare.

Det finnsmiljoner saker att skriva om, så du behöver aldrig vara utan idéer till dina artiklar. Allt du behöver göra för att få idéer är att gå igenom ett lexikon och skriva om vad som helst och allting som dyker upp i ditt förnuft, baserat på de mest praktiska orden.

Artikel om artiklar-bild8 Det folk brukar vara mest intresserade av är artiklar som visar hur man gör. Hur man tar hand om sin ekonomi, sin hälsa, sin bantning, kärlek etc.

Hur man får framgång är temat på min webbplats, där jag också har dagligt uppdaterade artiklar i ämnet positivt tänkande. Det är något som är väldigt lärorikt och en riktig vitamininjektion när det gäller att motivera sig att komma igång med en verksamhet som kan leda dig framåt.

Titta gärna in där.

Klicka på nedanstående länk!

Artikel om artiklar-bild9

 
HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om artiklar.