Artikel om att skapa

Hur du på ett tryggt sätt skapar en förmögenhet!

 

95 % av alla som startar eget företag går i konkurs inom sex månader, enligt undersökningar. Entreprenören står där med skulder på flera hundra tusentals kronor, som han får brottas med att betala av på i resten av sitt liv.

I bästa fall kan han låta en del av inventarierna gå tillbaka till leverantörerna för att på så sätt minska skuldbördan, men han kommer att få leva på totalt existensminimum i många decennier efter detta!

Nästan alltid när man startar företag så medför det ett risktagande och en hel liten förmögenhet i satsat kapital. Det är med andra ord inte lätt att hitta något som man med en ringa penning kan starta upp, och med tillräckligt intresse driva till framgång.

Artikel om att skapa-bild1 Nu har jag en webbplats som just säljer affärsidéer där man för en ringa penning kan starta upp och driva ett företag. Kruxet är;

Artikel om att skapa-bild2Vinsterna kommer inte lika fort!

Artikel om att skapa-bild3 Men å andra sidan blir inte fallet så hårt heller!

Om du lägger ner några hundralappar lite då och då på din verksamhet och du därmed finansierar den kontant så kan du bara inte misslyckas. Du kan ju inte göra konkurs om du inte är skyldig någonting.

Eller hur?

Oavsett vad du väljer från mina erbjudanden så är de säkra i den bemärkelsen. Du gör inte konkurs! Du blir inte skyldig en förb… massa pengar!

Artikel om att skapa-bild4 Och en sak till!

Varje företag måste inarbetas under många år!

Du måste inarbeta företaget under en längre tid, antingen det har kostat dig ett miljonlån eller bara några hundralappar då och då.

Det tryggaste måste i så fall vara att börja i liten skala utan att riskera något annat än det nedlagda arbetet. Och har du lagt ner arbete på något skojigt och trevligt så kan du ju hålla på livet ut.

De allra flesta företag som idag är multimiljonföretag, startades av fattiga entreprenörer som just ”hobbyföretag”, som man måste kalla dem, där entreprenören drog omkring på en cykel och hade ett par tummade broschyrer i en unikabox på pakethållaren.

Cykel…?

Artikel om att skapa-bild5 Det var just så IKEA:s grundare, Ingvar Kamprad, startade. Det fina i kråksången var att han inte kunde gå i konkurs!

Artikel om att skapa-bild6 Han var inte skyldig någon människa några pengar, eftersom han var för fattig att ta ett banklån!

Artikel om att skapa-bild7 Han fick vackert knega vidare på sin gamla cykel på smålandsvägarna.

Artikel om att skapa-bild8 Multimiljardären Henry Ford som kom att stå för över 80 % av Amerikas bilindustri, började som en fattig farmarpojke som bodde på en amerikansk bondgård utan elektricitet i den då fattiga delstaten Ohio.

Artikel om att skapa-bild9 Kunde han börja på annat sätt än som hobbyverksamhet?

Artikel om att skapa-bild10 Även fast alla sade till honom att hans mekande med det som skulle bli prototypen till en bil, var en galen idé, så fortsatte han.

Artikel om att skapa-bild11 Vad hade han att förlora?

”Vad hade han att förlora”?

 

Han kunde ju inte vara skyldig någon enda människa några pengar. Det var bara lite fickpengar han använde till sin uppfinningsverksamhet.

Men det var roligt!

Han var entusiastisk!

Han hade något att syssla med istället för att hitta på bus, som många andra pojkar kan ha hittat på, så hans föräldrar lät honom hålla på.

Jimmy D. Brown

Artikel om att skapa-bild12 En annan utfattig sate som idag är IT-miljonär är Jimmy D. Brown. Han hade inte ens ett anständigt hem att bo i, och inga pengar att satsa till några större grejer. Idag, 15 år senare är han mångmiljonär och skriver att ”Vad folk behöver åstadkomma är rörelseenergi”.

Artikel om att skapa-bild13 Med det menar han att genom det arbete som läggs ner under en längre period så ackumuleras det en arbetskraft som blir stor nog att sätta vilken sten som helst i rullning. Och den i sin tur skapar en lavin.

Artikel om att skapa-bild14 Det börjar först med några småstenar som rullar nerför kullen. Dessa skapar friktion på marken som är tillräcklig för att i sin tur sätta lite mer grus i rullning och så växer det… med din idoga hjälp förstås!

Artikel om att skapa-bild15 Du ska alltså inte ge upp, eller börja med något annat, för då stannar rörelseenergin upp, och ditt arbete har varit för gäves!

Artikel om att skapa-bild16 Om folk börjar följa dessa exempel från fattiga entreprenörer, (och den listan på sådana entreprenörer kan göras lång), så skulle statistiken se helt annorlunda ut.

Artikel om att skapa-bild17 Istället för att 95 % av företagen går i konkurs för att de snabba pengarna har uteblivit, så hade det kunnat vara så att 95 % av företagen blir stora och entreprenörerna välbeställda miljonärer istället för skuldsatta upp över öronen, utan någon annan framtid än att vänta på nästa brev från kronofogden.

Artikel om att skapa-bild18 Så föreställ dig inte några snabba pengar. Föreställ dig en mer avlägsen framtid, 20 år eller så. Då har du chans att förverkliga dina drömmar på en betydligt kortare tid än så.

Artikel om att skapa-bild19 Varför?

Artikel om att skapa-bild20 Därför att du under en längre tid har programmerat ditt undermedvetna med framgångstankar. Dessa tankar har fött fram känslor hos dig som skapar en intuition, och med tillräckliga erfarenheter genom åren så handlar du på intuitionens kraft.

Artikel om att skapa-bild21 Och det är den kraft som alla dessa självuppkomna miljonärer använt.

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om att skapa.