Artikel om postorder

Skapa en förmögenhet med postorder

 

Det har skrivits miljontals ord om postorder, och miljoner till kommer säkert att skrivas. De flesta böcker, kurser och artiklar i tidskrifter talar om att andra har gjort stora saker med postorder, och citerar många exempel för att attrahera nykomlingen, men väldigt få går rakt på sak och säger HUR man gjort det.

Artikel om postorder-bild1 Mycket har sagts om ”Drop Ship”- metoden i postorderförsäljning, som är en mycket bra metod. Drop ship betyder att leverantören av produkten står för all förpackning och skickar varorna direkt till kunden, och du får betalt för den marknadsföring du har gjort.

För att finna produkter att sälja med den metoden behöver du bara gå ut på internet och skriva in sökordet drop ship, så får du upp massor av sidor. Du får upp massor av sidor på svenska, av svenska leverantörer, och du får, om du så vill, upp massor av sidor på engelska, om du vill söka utomlands.

Artikel om postorder-bild2 Så visst har den metoden framgång. Med den metoden annonserar du vad du har att försälja, tar upp beställningar, drar av den tillåtna summan, som din kommission, hos din leverantör, skickar iväg återstoden till leverantören, och de tar omedelbart upp din beställning och skickar den till din kund.

Genom att använda den försäljningsmetoden, så kan du (teoretiskt sett), erbjuda varor för tio miljontals kronor genom annonser, cirkulär, broschyrer och kataloger, och ändå aldrig behöva ha något eget lager hemma.

Artikel om postorder-bild3 Men, du bör ha i åtanke att du behöver annonsera, med tryckkostnader för broschyrer, och porto att skicka iväg reklamen till kunden. Dock har många leverantörer färdiga broschyrer och snygga annonsblad som du kan kopiera av på en färgkopiator. Gå bara till ett snabbtryckeri så hjälper de dig. En del leverantörer kan ha tillgång till färdigt säljmaterial som du kan få för en liten avgift. Glöm inte att höra dig för.

Kommissionen för drop ship brukar vanligen ligga omkring 50 % av detaljhandelspriset, ibland 40 %, och i en del fall 20 till 33 %, beroende på varans värde. Om du säljer en produkt för minst tio, till femtio tusen kronor, är 20 % inte en så dum inkomst, om den är lättsåld. För att driva en riktigt vinstgivande postorderverksamhet, med produkter av ett pris på ett par hundralappar till tusen kronor, behöver du ha minst 50 %.

HEMLIGHETER OCH TIPS FÖR POSTORDERANNONSERING

Artikel om postorder-bild4 Bra annonsering skapar mer produkter och större konsumtion, snabbare omsättning och lägre försäljningspriser per styck. I stora drag bestämmer den framgången eller motgången för postorderförsäljaren.

När du arbetar fram ett annonseringsprogram, kom då ihåg att det som kan verka önskvärt hos dig, kanske eller kanske inte, lockar majoriteten av dina tilltänkta kunder.

Artikel om postorder-bild5 Olika sorters varor eller tjänster kräver fullständigt olika annonsmedia. Din annons måste bygga på fördelarna med produkten och vara designad att LOCKA de speciella kunder som kan TJÄNA på dina produkter.

Eftersom du MÅSTE lägga ner pengar på annonsering för att kunna tjäna pengar på postorderverksamheten, så bör du försäkra dig om att göra KLOKA annonsköp, och med tillförsikt.

Artikel om postorder-bild6 Behåll all annonsinformation, broschyrer, säljbrev, katalog etc., som du själv får i din brevlåda. ANVÄND IDÉERNA från den informationen som en guide att formulera dina olika annonseringsprogram.

Det finns tusentals fina postorderprodukter att välja mellan, fler än du någonsin kan använda, så välj de rätta för dina program!

Artikel om postorder-bild7 Om produkten eller tjänsten inte kan tåla sanningen, så annonsera inte den… Välj inte den! Sanning i annonsering är ett måste!

Ditt FIRMANAMN bör vara KORT, BESKRIVANDE, OCH LÄTT ATT MINNAS!

Artikel om postorder-bild8 När du hittar något som ”SLÅR” inom postorder, repetera dina annonser om produkten i ett antal veckotidningar och andra produktiva publikationer för annonser för att bygga en MAXIMAL PYRAMID av dina vinster.

Klicka på nedanstående länk...

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om postorder.