Artikel om Pengar

Den bäst bevarade hemligheten hos de rika

 

Du vet bara att de hade något som inte du hade förutom pengar. Du kände det helt enkelt på dig, eller hur? Du visste att de hade en hemlighet. Om du bara kunde lägga beslag på den.

Nu kan den avslöjas för dig! Sitt som på nålar och läs igenom detta, som Jim Rohn delar med sig av den bäst bevarade hemligheten.

Han upptäckte den och nu ska han avslöja den.

Här är hans upptäckt!

Rika människor har 24 timmar om dagen och fattiga människor har 24 timmar om dagen. Bägge har samma, men det är utkomsten som skiljer. Så vad är den stora skillnaden? Hur man handskas med tiden!

Maximera de där 24 timmarna. Tid är mer värdefullt än pengar. Det är din viktigaste tillgång. Alla börjar vi dagen med 24 timmar, varken mer eller mindre! Det är vad vi gör med dessa 24 timmar som formar våra liv. När de väl är borta så kan du inte få dem tillbaka. Du kan alltid skaffa mer pengar men aldrig mer tid. Det finns ingen tidsbank som kan låna dig mer tid. Du investerar den, använder den, eller slösar bort den.

Den stund du börjar tänka på tiden som värdefull, som en resurs och som har ett pris, desto rikare blir du.

Här är tio förslag som hjälper dig att börja maximera din tid:

Artikel om Pengar-bild1 1. Lär dig att säga nej

- det är det mest tidseffektiva ordet.

Artikel om Pengar-bild2 2. Arbeta när du arbetar och koppla av när du kopplar av

- blanda inte ihop dessa två. Ge allt när du arbetar, men när du är klar med jobbet, ta dig tid att koppla av med fritidsaktiviteter.

Artikel om Pengar-bild3 3. Känn till dina topptimmar

- upptäck din mest produktiva tid. Schemalägg dina mest krävande affärsverksamheter under dina topptimmar.

Artikel om Pengar-bild4 4. Telefonen är till för din bekvämlighet

- det finns ingen lag som säger att du måste svara i telefon eller dela ut ditt telefonnummer. Om du inte har en sekreterare, använd en telefonsvarare. Besvara samtalen när du själv bestämmer. Detta gäller både affärstid och familjetid.

Artikel om Pengar-bild5 5. Använd en kalender för att planera din tid

- gör din kalender till din informationscentral. Håll reda på affärsutgifter, både personliga och affärsmöten, telefonkonversationer, noteringar om möten, lista på vad du ska göra o.s.v.

Artikel om Pengar-bild6 6. Förstå värdet av en timme

- ta det totala antalet timma du arbetar i veckan och multiplicera dem med 50. Sedan tar du din årsinkomst och dividerar den med dessa timmar. Då får du ditt värde per timme. Till exempel: Du arbetar 30 timmar i veckan. 30 X 50 = 1 500. Din inkomst är 400 000 kr. Dividera 400 000 med 1 500 så får du 266 kr. Dina arbetstimmar är värda 266 kr. Repetera det för din önskade inkomst. Vill du ha dubbel årsinkomst så blir dina arbetstimmar dubbelt värda o.s.v.

Artikel om Pengar-bild7 7. Delegera ditt arbete

- räkna på om du spar pengar på att göra allting själv eller om du slösar pengar på det sättet. Kunde du ha gjort något värdefullare under den tiden, så låt någon annan göra de billigare jobben.

Artikel om Pengar-bild8 8. Ha en spelplan

- planera alltid dagen innan du börjar. Det krävs ordentlig disciplin, men när du väl har lärt dig att behärska planeringen för en vecka, fortsätt sedan med en månad, tre månader, ett halvår, och sedan ett år.

Artikel om Pengar-bild9 9. Bli inte avbruten

- sätt upp en skylt på din dörr att du inte får störas. Om någon insisterar på att avbryta dig med ett problem, se till att de skriver ner det med 3 möjliga lösningar innan de träffar dig. Glöm inte att stänga av TV:n. TV stör tiden alldeles för mycket. Den stjäl faktiskt tid ifrån dig!

Artikel om Pengar-bild10 10. Organisera både din arbetsyta och hemma

- oreda kan väga över så att det blir ditt fall. Du får mer gjort om du är organiserad. Det tar lite tid till att börja med att sätta upp, men är en tidspesparare i det långa loppet.

Antingen är det du som bestämmer över dagen, eller så är det dagen som bestämmer över dig, vad väljer du?

De rikas övriga hemligheter finner du här nedan. Klicka på den länken!

Information förändrar ditt liv

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Pengar.