Artikel om Målsättningar

Målsättningar fungerar bara när du själv fungerar

 

Artikel om Målsättningar-bild1 Målsättningar tycks vara ett flerårigt samtalsämne! Kan det vara så att du hör och kanske läser om det så ofta eftersom det är ett ämne som det är så lätt att veta någonting om men svårt att praktisera.

Det skulle vara mycket överraskande att hitta en vuxen människa i arbetslivet som aldrig hört talas om målsättningar. En studie som gjorts på Harvard universitetet över deras studenter (som är över 30 år) har funnit att det var bara en liten procent (3 %) som faktiskt skrev ner sina målsättningar - och dessa var de mest framgångsrika!

Artikel om Målsättningar-bild2 Du kan vara övertygad om att alla av dessa studenter har många gånger hört om värdet med målsättningar. Och ändå var det faktiskt bara 3 % som konsekvent hade skrivit ner sina målsättningar. Föreställ dig vad du kan göra om du både skriver ner dina målsättningar och sedan konsekvent fokuserar på dem varje dag, varje vecka till de är uppnådda.

Vad är det som orsakar vad jag kallar för nyårslöftes syndromet? Du förstår nog vad jag syftar på. Folk sätter upp nyårslöften, jobbar hårt på dem under några veckor, kanske även några månader, och sedan glömmer bort dem. Nästa år sätter de upp samma nyårslöften. Där har du syndromet. Det är ett självnederlag och självsabotage. Så varför gör så många människor det?

Artikel om Målsättningar-bild3 De kan sätta mål som är för omfattande, för stora eller för orealistiska för deras tidsramar, kroppskonstitution eller ekonomi. Det är inte detsamma som att säga att de inte är värdiga dessa mål. De behöver brytas ner till mindre, mer specifika, uppnåeliga delmål.

Analogin med elefanten är fortfarande den bästa för att illustrera målsättning. Du kanske känner till den. ”Hur äter man en elefant? En tugga i taget.” Det är likadant med målsättningar. Gör målen till en lagom tugga så uppnår du dem lätt. När du väl har lärt dig det, ta en större tugga.

Artikel om Målsättningar-bild4 Du kan ha för många människor i ditt liv som medvetet eller omedvetet är ovilliga eller okunniga till att hjälpa dig att nå dina mål. Det är som om du var medlem i en stenåldersstam där du har skapat överenskommelser med stammedlemmarna att du är på ett särskilt sätt, eller gör på ett särskilt sätt. Det fungerar med dem så länge som du är på ett visst sätt eller gör på ett visst sätt. De kan även bli entusiastiska över din önskan att förändra något eller uppnå något nytt.

Kom bara ihåg att, när du förändrar eller uppnår något, så tycker de kanske inte om det. De kan även gå så långt att de nedvärderar dig lite grann eller hånar dina prestationer. Vet du varför? Det är vanligtvis därför att dina förändringar och prestationer påminner dem om, på några nivåer, att de skulle kunna göra det också… men det har de inte gjort!

Artikel om Målsättningar-bild5Så omge dig med människor som vill att du ska förändras och önskar dig den välgång som du vill uppnå. Stöd varandra ömsesidigt och då kommer ni alla att uppnå era mål. Detta kallas Mästarförnuft.

Du kan ha fyllt ditt dagschema med så många saker så att det inte finns plats för dina mål att växa. Vi måste vara försiktiga så vi inte förväxlar arbetsamhet med framsteg. Var noga med hur du använder din tid och vad du fokuserar på. Framgång kommer ofta när du vet vad du utelämnar, snarare än vad du inkluderar i livet.

Artikel om Målsättningar-bild6 Notera dock hur mycket tid du lägger ner på trivialiteter. Det har ett otrevligt sätt att ta bort din uppmärksamhet på vad du säger att du vill fokusera på, eller hur? Har du någonsin ”bara varit tvungen att städa upp din arbetsyta” innan du påbörjar ditt projekt? Då känner du till hur det fungerar!

Att helt och fullt fokusera på dina målsättningar för att nå framgång är det enda sättet när du vill gå från A till B. ”20 Recept Till Framgång” är en förträfflig ebok när det gäller att få dig att lyfta till högre nivåer i ditt liv.

Artikel om Målsättningar-bild7 Den entusiasmerar på ett fantastiskt, smått hypnotiskt sätt och får dig att uppleva att det faktiskt går att komma hur långt som helst. Men sedan gäller det din umgängeskrets, som kan komma att medvetet eller omedvetet sabotera dina prestationer, så det gäller att vinna dem för sin sak. ”Att vinna Folk” är en annan ebok som hjälper dig med ditt umgänge så att du blir mer av en ledartyp i den stam som du tillhör.

Framtiden tillhör dig när du bestämmer dig för det och sätter dig in i det. Du vet att Information Förändrar Ditt Liv.

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Målsättningar.