Artikel om marknadsföring på restauranger

Marknadsför ditt företag genom placeringsmattor på restauranger

 

Placeringsmattor ligger på bordet som en dekoration där man ställer tallriken ovanpå när rätten kommer in.

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild1 Konceptet är enkelt: Ge bort gratis placeringsmattor av papper till restauranger i din trakt med antingen en fyrfärgsannons eller deras meny i mitten och 5 cm annonser runt kanten. Dessa annonser kommer att ge så mycket vinst för dig så om du träffar på en envis restaurangägare, kan du även betala honom/henne att ta emot dina placeringsmattor. De vore dumma om de vägrade!

Det första steget är att ta kontakt med tryckerier för att se vilka sorter av papper som kan fungera som placeringsmattor.

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild2 Få en kvot på minst 5 000 inkluderande åtminstone tvåfärgstryck. Jämför mellan tryckerierna och välj den som gör det bästa jobbet för det bästa priset. Se till att du får en tryckare som samarbetar med dig om layouten till placeringsmattorna om du känner dig osäker.

När du väl känner till tryckkostnaden, vilket är din huvudsakliga kostnad, så kan du räkna ut hur stor vinst du kan göra. Din vinst beror på hur många annonser du kan få med runt kanterna på placeringsmattan.

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild3 Till exempel; Om din placeringsmatta är 27,5 X 37,5 cm så kan du få in totalt 20 annonser runt om, med 2,5 cm marginal runt kanterna. Summera ihop tryckkostnaden och andra kostnader (telefon, portokostnader, resor) och dela med antalet annonser så får du kostnaden för varje annons.

Om till exempel dina uppskattade kostnader blir 5 000 kr, så delar du den med 20 annonser, så får du 250 kr. Det är hur mycket varje annons bidrar till att täcka placeringsmattans kostnad.

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild4 Nu ska du räkna ut vinstmarginalen. En annons som kommer att ses av 5 000 människor under en längre tid skulle kunna kosta 750 kr. Multiplicerat med 20 annonser blir det en vinst på 10 000 kr!

Gör nu en lista på de restauranger som troligen vill ha den här tjänsten. De bästa prospekten kommer att vara lokala familjeägda restauranger som har kunder boende i närheten. Små familjeägda restauranger blir ditt bästa bud.

FÅ RESTAURANGERNA PÅ KROKEN

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild5 Erbjud dig att förse restaurangerna med 5 000 gratis placeringsmattor med antingen en stor fyrfärgs annons eller menyn upptryckt i mitten på placeringsmattan. Lokala annonsörer kommer att synas med sina annonser i en bård runtom.

När du säger orden ”Gratis Placeringsmattor” så behöver du förmodligen inte säga mer. Om ägaren är en hård nöt, erbjud en betalning för att de ska ta emot mattorna; 500 kr och placeringsmattorna! Det bryter ner större barriärer än du kan tänka dig.

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild6 Om restaurangägaren har en färdig annons eller en färdig meny så kan den förminskas eller förstoras på tryckeriet så att den passar i centrum på placeringsmattan. Se till att restaurangens del blir dominerande på placeringsmattan.

Kontakta nu de företag som finns i området i närheten av restaurangen. Bra prospekt är småbutiker, kemtvätterier, speceriaffärer, bokhandlar, alla butiker som besöks av familjer. Tala om för dem att du har en annonseringsmöjlighet som sätter deras namn och erbjudanden inför 5 000 människor under en längre tid.

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild7 Kontakta så många annonsörer du kan. Ju fler du kontaktar, desto fler annonser säljer du. Om dina priser är konkurrensmässiga och du levererar ärliga fakta så kommer du inte att ha några svårigheter att sälja annonser till placeringsmattor.

Ta nu annonserna till tryckeriet och samarbeta med tryckaren om en layout. Sätt restaurangens annons/meny i mitten, och de andra annonserna runt kanterna. Få den önskade kvantiteten upptryckt och leverera dem till restaurangen. Så enkelt är det!

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild8 Hela den här processen kan lätt klaras av på mindre än en månad. Men även om det skulle ta en hel månad så har ovanstående exempel visat en vinst på 10 000 kr. (Eller 9 500 kr om du måste betala restaurangägaren 500 kr).

När du väl har gjort din första eller andra, och lärt dig processens gång, så kommer du att upptäcka att du kan jobba med mer än en åt gången. Om du gör fyra placeringsmattor i månaden så kan du få in över 450 000 kr om året!

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild9 Det här är bara ett exempel och dina vinster kan bli högre eller lägre, beroende på området du arbetar i.

Men det borde stå ganska klart att det här är en lättarbetad, vinstgivande verksamhet som du kan börja med på deltid och snabbt göra om till en fulltids sysselsättning.

Här fick du en affärsidé ALLDELES GRATIS!

Men för att verkligen vara förberedd inför varje tänkbart problem kan det vara nyttigt att känna till viktiga elementa i egenföretagande. Du behöver inte ha dessa kunskaper som finns i nedanstående länk, men det hjälper dig att klara eventuella fallgropar som man lätt ramlar i om man är för oförberedd.

I eboken ”Bli Din Egen Företagare” får du en utmärkt hemföretagsguide som leder dig igenom alla de passager och funderingar du kan ha inför uppgiften att bli din egen företagare.

Den visar dig hur du blir målorienterad. Något som är nog så viktigt för att få framgång som egen företagare.

Den går igenom de funderingar du kan ha, för att hjälpa dig att fatta väl genomtänkta beslut.

Den motiverar dig inför din förestående uppgift att bli din egen.

Den hjälper dig att välja vilken produkt eller service som kan passa just dig.

Den rådgör med dig om marknadsföring.

Den går igenom finansiering med dig.

Det är därför det stycket i eboken ”Bli Din Egen Företagare” kallas för just, HEMFÖRETAGSGUIDEN!

Du får hjälp med:

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild10 • Planering av din tid

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild11 • Lagra upp fritiden

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild12 • Posthantering

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild13 • Avkoppling

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild14 • Kontorsarbete

Du får lära dig:

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild15 • Ett mycket enkelt bokföringssystem

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild16 • Du får ett litet exempel som du kan följa

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild17 • Du får veta hur verifiering kan göras enkelt

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild18 • Hur du gör en fullt godkänd dokumentation att visa upp för skattemyndigheten

Artikel om marknadsföring på restauranger-bild19 • Moms och annat

Förutom allt detta får du hela fyra stycken vinstgivande affärsidéer och en hel massa expertråd och tips, så om den ena affärsidén av någon anledning inte skulle passa, så kan den andra idén bli desto bättre för dig. Eller varför inte en kombination av flera affärsidéer som en försäkring för framtiden.

En ebok du inte bör missa!

Klicka på nedanstående länk och upptäck hur ”Information Förändrar Ditt Liv”!

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om marknadsföring på restauranger.