Artikel om gratis vykort

 

Förmedla reklam med gratis vykort

 

Affärsidén går ut på att förmedla reklambudskap via gratis vykort. Vykorten placeras på strategiska ställen där kunderna fritt kan plocka dem och använda dem. Lämpliga kortställen är alla mötesplatser där finns folk och som uppmärksammas av allmänheten. Det kan vara innekrogar, träningscentrum, biografer, teatrar, konserthus, skidanläggningar, restauranger med mera.

Artikel om gratis vykort-bild1 Mest genialt med den här affärsidén är att man når yngre målgrupper som det annars är mycket svårt att nå med annan reklam. Dessutom läggs många kort i brevlådan och skickas vidare till vänner och familjen så att även de får se på reklambudskapet.

Artikel om gratis vykort-bild2 För bara några år sedan fanns nästan inga konkurrenter på vykortsmarknaden, men idag finns en del aktörer som gått in. Vill du syssla med den här verksamheten bör du hitta din egen nisch som skiljer dig från övriga aktörer. Principen är densamma, men skillnaden kan vara att använda en annan reklambärare eller att distribuera reklambärare till nya ställen som andra ännu inte har upptäckt. Det gäller att fundera på och lansera en ny kombination av reklammedia och reklamplatser.

Artikel om gratis vykort-bild3 Det är bra att kunna få någonting utan att betala, men folk kommer inte att plocka dina reklamprylar bara därför att de är gratis. De måste ha någon nytta av den saken eller gilla utformningen och motivet. Precis samma regler gäller för alla andra saker som man betalar för. De mest populära reklamprodukterna är de som är enkla och som används aktivt. Några förslag som jag inte har sett på marknaden är receptkort, korsordskort och guidekort.

Artikel om gratis vykort-bild4 Receptkort är mindre kort som på framsidan har ett tryckt recept, och på baksidan reklam. Potentiella annonsörer kan bli stora matkedjor och matproducenter men också alla andra aktörer på marknaden som är intresserade. Folk gillar recepten och brukar ta de med sig hem. Korsordskort är ett kort som har två sidor: på framsidan finns ett korsord, och på den andra ges det annonserande företaget utrymme för sin logotyp. Lämpligt på alla de ställen där man behöver vänta som till exempel posten, banken, vårdcentralen med flera.

Artikel om gratis vykort-bild5 Till sist, guidekorten som på baksidan har aktiv reklamplats i form av en liten plan som visar gator och avstånd till någon affär, restaurang eller annat objekt som man vill annonsera för. Lämpligt för lokala affärer, krogar eller idrotts- och kultur lokaler. Med hjälp av din fantasi kan du säkert komma på en del andra idéer än de tre. När du har hittat den magiska reklambäraren är det bara att sätta sig ner och börja kontakta potentiella kunder. Har du en produkt som lämpar sig väl för en bestämd målgrupp, då ska du erbjuda reklamplats i första hand till just de företag som redan har kunder inom samma målgrupp.

Artikel om gratis vykort-bild6 Reklammedia som vykort och liknande utnyttjas bäst som ett sätt att komplettera befintlig marknadsföring eller som en påminnelse om reklam som tidigare producerats i andra media. Din kund levererar tryckunderlag till dig och du sköter resten. Du kan även producera original själv, men då skall layout och originalarbete betalas separat.

Artikel om gratis vykort-bild7 Ta kontakt med aktuella anläggningar som kan bli potentiella distributionsställen. Räkna preliminärt hur många mottagare som kan nås och under vilken tid med din budskapsbärare och poängtera det i den information som du lämnar till kunderna.

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om gratis vykort.