Artikel om party planering

Hur du tjänar pengar på att planera partaj

 

Ska vi planera ett party? MAGI är ordet som beskriver vad den här verksamheten erbjuder. Nej, partyplaneringsverksamheten jag talar om har väldigt lite med Björnes Magasin eller att servera tårta och glass till sexåriga ungar.

Artikel om party planering-bild1 KOLLEKTIV SCEN

Det är här pengarna finns för en partyplanerare. Och om du har anlag för att organisera kul saker för vuxna så är du inne på en 100 miljoner kronors överraskning. Och det är verkligen något som är värt att fira.

Artikel om party planering-bild2 KONSULTMENTALITET

Det här är en verksamhet som du bokstavligen startar med lite eller inget kapital. Allt du behöver är en storslagen idé och klienter som vill ha skoj. Det bästa sättet att genomföra den här verksamheten är att agera som konsult för alla tjänster som är förenade med varje given händelse.

Du lagar inte maten, du hyr en cateringfirma. Du varken sjunger eller dansar, du hyr underhållare. Du kan faktiskt i de riktigt stora partajerna förhandla med talangagenturer för att få kändisar att komma till ditt party.

Du kan till exempel ha särskilda stjärnor titta förbi för omkring 75 000 kronor eller mer. Om din budget inte orkar med de riktiga kändisarna för 75 000 kronor styck, då kan du hyra ”look-alikes” för 1500 kr/per kväll. Introducera dem inte i partyt, låt dem bara gå runt och mingla med gästerna.

Artikel om party planering-bild3 TEMA PARTYS

Du kan också planera ett party runt en händelse, som beror på anledningen till partyt och antalet människor som kommer.

Du kan bygga upp festivaler runt politiska partier. Om partyt är en förlängning av en sammankomst, arbeta omkring de idéer som är förenade med människor i den branschen eller industrin.

UPPSTARTEN

För att starta upp, räkna upp de företag som är inblandade i högtidligheter: florister, videografers, catering, hotell, företag som hyr ut utrustning, och andra.

Sätt dina priser efter dessa företags prislistor. De företag som du binder upp kommer att bestämma hur du strukturerar dina priser.

När du är igång, sätt ihop en mailinglista av tänkbara samarbetspartners i din trakt.

Så kan det gå, när du etablerar dig som konsult på ett område som du tycker om. Du har alltid en massa kunskaper. Det är bara att tänka igenom dina erfarenheter, utbildningar, hobbies, intressen och liknande och försöka dig på någon intressant konsultverksamhet.

Läs mera om konsultverksamhet i nedanstående länk:

"Information förändrar ditt liv"

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om party planering.