Artikel om Annons

Annonsblad är stora vinster

 

Artikel om Annons-bild1 Att publicera och distribuera ett postorder annonsblad kan vara väldigt vinstgivande. De är enkla och lättproducerade, och de flesta snabbtryckerier kan trycka upp dem till ganska låga kostnader.

En viktig tanke är att du kan använda dem för att dra in annonseringspengar till dig själv, som gratis annonsering för dina egna produkter, och som utbytesmedia för att få större exponering till dina egna annonser.

Artikel om Annons-bild2 Innan du sätter igång med ett annonsblad bör du planera upp det - besluta dig för en intressant informativ titel, välj huvud, Lägg ut dina kolumner för storlek, bestäm om det ska vara ett enkelt A-4 ark, eller om det ska vikas på mitten så du ska ha ett A-3 istället.

Du behöver också veta din produktionskostnad för det antal du vill ha upptryckt, och kostnaden posten ska ha för att bära ut dem.

Artikel om Annons-bild3 De flesta annonsblad börjar som ett enda A-4 ark, med tryck på båda sidor. Framsidan är vanligtvis uppdelad i tre lika kolumner på ungefär 5,5 cm brett med cirka en cm marginal från kanten, på båda sidor och från toppen till botten.

Anta att den yta som upptas av din titel, huvud och prislista för annonsörer som kan vara intresserade av att annonsera i ditt blad är 5 cm djup, då har du nästan 61 cm av annonsplats att sälja på första sidan.

Artikel om Annons-bild4 Anta en kostnad på 500 kr för 1 000 kopior av ett sådant blad, med tryck på båda sidor, tillsammans med priset för massutskick med posten på 1 100 kr. Det betyder att på dina 61 cm av annonsyta, behöver du sälja annonser för 62.50 kr styck för att det ska gå jämt ut.

Det betyder att du behöver sälja all annonsplats på framsidan för 62.50 kr per annons och sedan förvänta en vinst av försäljningen på baksidan av ditt annonsblad.

Artikel om Annons-bild5 Egentligen vore det bättre att du tog 70 kr per annons på framsidan och ha din egen helsidesannons på baksidan. Du får i vilket fall som helst se till så att du inte kommer i en sådan situation att du inte har råd med dina egna annonser i bladet.

Undvik marknadsföringsmisstagen, undersök din marknad och gör dig av med dåliga annonsmedia.

Artikel om Annons-bild6 Allt detta är viktigt, liksom hur du fyller ditt annonsblad!

Eboken "Reklam" täcker dessa nödvändigheter för dig, så om du har ett litet företag som du vill få fart på, eller står i begrepp att starta ett, så är eboken ”Reklam” en viktig information för dig.

”Information förändrar ditt liv”

Klicka på nedanstående länk för att läsa mer om eboken ”Reklam”.

 

HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Annons.