Artikel om Utmaning

Utmaning med tre ”F”

Det är ingen hemlighet att livet är knepigt att förstå sig på, och det är ännu svårare att tämja det så att det levererar det du vill ha. Men från mitt arbete med personlig utveckling så har jag upptäckt tre enkla saker som kan transformera varje situation, varje problem, varje frågeställning… när som helst i livet. Tre saker som, när de väl är på plats kan plocka fram det bästa i dig, ge dig det bästa och som får dig att njuta av allt detta.

Så vad är då dessa tre saker? Jag kallar dem de tre ”F-en… Fint liv, Fullbordan, och Frihet. Här är några definitioner från uppslagsboken:

Artikel om Utmaning-bild1 Fint liv - En källa av njutning och glädje; lekfull aktivitet

Artikel om Utmaning-bild2 Fullbordan - Att förverkliga; att göra komplett; en känsla av tillfredsställelse av att ha uppnått dina önskningar.

Artikel om Utmaning-bild3 Frihet - Möjligheten av att träffa fria val; rättframt eller djärvt; frånvaron av tvång i val och handling.

Läs dessa igen och låt dem verkligen sjunka in.

Fint liv handlar om att ha en lekfull aktivitet, känna in stunden du befinner dig i och njuta av nuet. Fullbordan handlar om att följa sina önskningar, att få saker att hända och den känslan av fullständighet vi får av det. Frihet välkomnar valfriheten, att vara dig själv och flytta undan hindren och tvången i det vi gör.

Dessa saker är stora, djupa och breda och vi har en tendens att göra dem mer komplicerade än vad de är. Dessa saker är faktiskt enkla, och blir bara komplicerade när vi gör dem komplicerade.

Det här vill jag att du ska göra:

Artikel om Utmaning-bild41. Ta en stund till att betänka var du beninner dig i livet just nu, och värdera dig själv på en skala från 1 till 10 (med 10 som den största kapaciteten) för var och en av dessa tre ”F”. Var ärlig. Var du placerar dig spelar ingen roll - det finns inga felaktiga svar.

Artikel om Utmaning-bild5 2. På samma skala från 1 till 10, fråga dig var du allra helst skulle vilja vara på vart och ett av de tre ”F-en. Trivs du med var du är? Skulle du vilja ha mer av de tre ”F-en? I så fall, hur högt skulle du vilja gå?

Artikel om Utmaning-bild6 3. Gapet mellan där du befinner dig och dit du vill komma är din möjlighet, och det är din individuella utmaning. Människor gör häpnadsväckande saker varenda dag, och allt är möjligt i livet, så erkänn att det gapet kan fyllas, och att du kan fylla det. Frågan är - vill du det?

Artikel om Utmaning-bild7 4. Om du svarade ”ja” och du vill ta utmaningen att fylla detta gap, så sätt igång och gå vidare till nästa steg. Om du tvekar så spelar det heller ingen roll - att förändra saker och ta utmaningar kan vara ganska skrämmande. Bli klar över vad du tjänar på det och vad du får ut av det, genom att ställa dig frågan - hur skulle det bli om du gick in för att fylla igen det gapet? Vad skulle du kunna klara av att göra när du kommer dit du vill vara? Hur skulle du må?

Hitta något som ger dig fjärilar i magen, hitta något bindande, skinande eller attraktivt, och sedan erkänn att det är möjligt för dig att komma dit, att du är kapabel att ta dig dit och att du förtjänar att vara där.

Artikel om Utmaning-bild8 5. För vart och ett av dessa tre ”F”, kom på en sak som du kan göra denna månad som leder dig framåt. Vilken enstaka handling kan du göra som utmaning? Skriv ner en speciell handling för vart och ett av de tre ”F-en och sätt en tidsgräns för varje.

Artikel om Utmaning-bild9 6. Se lite längre fram och kom upp med tre saker du kan göra innan det har gått ett år, som tar dig fram mot vart och ett af de tre ”F-en. Mot slutet av året, hur långt mot din utmaning skulle du vilja ha kommit? Hur mycket av det gapet skulle du vilja fylla under året? Vad kan du göra för att öka på utmaningen? Skriv ner tre speciella handlingar för var och en.

Kanske få mer tid med vänner eller familj eller förbättra ditt arbete/livsbalans skulle vara ett fint liv - i så fall, hur ska du börja?

Kanske ställa upp och nå ett mål eller komplettera ett projekt som du redan har påbörjat skulle ge dig mer fullbordan - bra, vad vill du förbinda dig till så att du kommer dit?

Kanske släppa någonting som sårar, konfrontera en begränsande tro eller helt enkelt välja att gå framåt i livet med de tre ”F-en i minnet, kommer att ge dig mer frihet - så att du känner dig mer fri.

Vilka utmaningar och handlingar du än väljer - bedra inte dig själv genom att inte gå in för det. Ställ upp dina speciella mål och handlingar, försäkra dig om att förbinda dig till det du vill och gå in för det med dessa beslut och handlingar.

Slutligen, vart och ett av de tre ”F-en är något kraftfullt och kan verkligen hjälpa dig att flytta fram dina positioner, njut av där du befinner dig i livet och känn dig levande. Men när de tre ”F-en kommer samman… just det, håll i hatten, därför att du är på väg att få, göra och vara mer…

Klicka här för att se vad PR-publishing webbplats erbjuder…

Artikel om Utmaning-bild10

 
HEM   MOTIVATION   STARTA EGET   MARKNADSFÖRING   LÄNKAR

Fler artiklar...

 

Copyright © 2007 PR-publishing. Artikel om Utmaning.